ugglaRheborgUlvesson

En helt otroligt bra revy.. den är den bästa jag nånsin har varit på..
Jag tycker juh att magnus uggla är helt fantakstisk. men när man sätter ihop rheborg och ulvesson med honom också sån kan det juh inte bli bättre.. dom e dom 3 muskitörerna fast i en roligare klang.
Den är verkligen värd att se.
Och sen var det juh inte bara dom som var bra jag menar vilka dansare dom hade med helt fantastiska dom tog en verkligen med storm..
Har ni tänkt åka och se den tveka inte åk bara det är verkligen värt pengarna



UgglaRheborgUlveson, torsdag 23 oktober 2008, kl 19.30


politik!

Finns det nåt tråkigare än politik???
hör varje dag på radion om att politikerna sitter och bråkar om allt möjligt...
dom är juh värre än dagisbarn, men det händer fan ingenting!
dom lovar att det ska bli si och så och att det ska bli bättre med allt..
nae jag tror inte ett dug på dem.
jag skulle också vilja bli en politiker och tjäna så mycket  och bete sig som dagis barn och lova sååå mycket fast inte behöva göra något.
Fan tänk att bara sitta och säga att jag är politiker och jag ska bara sitta här och se duktig ut och tjäna mina pengar.
Vilket liv det skulle vara.
undra vad jag skulle göra med alla pengar hmm köpa hus lr nåt kanske..
det är bara önske tänkande.
men politikerna bör göra nåt åt samhället än att sitta och bråka om duma saker... börja bete er som vuxna människor.

Kamphundar!!!???

I dag så läste jag en annons om så kallade "kamphundar" jag blev så arg när jag läste det för att den som skrev det visste inte ett skit om hundar...
han tycket att alla "kamphunds" raser skulle förbjudas varför frågar jag mig.
Vad är en "kamphund"??? vilka raser är det??? och vad avgör att dom är kamphundar mer än rasen??????
han prata om att det inte är ägarens fel om hunden är agressiv utan hundens för att den föddes som en viss ras.
det beror juh helt på hur ägaren är och inte hunden..
för det första så anser jag att det är säljaren som måste se till att hunden kommer till bra ägare sen är det upp till dom hur hunden blir.
Vissa personer köper vissa hundraser bara för att ha dom som "kamphundar" och för att det sägs att just den rasen är agressiv.Det är juh klart att hunden blir agressiv om man tränar den till att vara det lr hur. sånna personer ska absolut inte ha hundar..
sen finns det personer som köper hundar för att dom tycker att det är fina hundar inte för att det är "kamphundar".
seriösa männsikor som tänker på hundens bästa som går kurser och inte tränar upp det agressiva i hunden..
Varför kommer det bara fram i tidningen när vissa raser har bittit männsikor lr andra hundar????
jag menar skulle en tax, chiuahua lr en pudel m.m bita en annan hund lr en männsika skå skulle det inte bli lika mycket skriverier om det varför???
det är väl minst lika allvarligt lr???
Artikeln som jag läste handlade framför allt om rottwailler och att det är en urspruglig vakthund man avlade den för att vakta sina marker m.m
och då blir det tydligen en "kamphund"???
Då kan jag säga så här min hund är en tibetansk spaniel och är avlad till att vakta tempel i tibet skräma iväg dem som inte ska vara i templet. då måste juh en tibetansk spaniel också vara en "kamphund"???
lr tänker jag fel nu???
Nae fördomar fördomar fördomar fy fan rent ut saktlåt alla hundraser vara och kolla ägarna istället.
sluta ha fördomar och inse fakta det är ägaren det är fel på aldrig hunden..





Utkast: Hösten ...

Hösten är inom temperterat klimat en av de fyra årstiderna på norra halvklotet, ungefär omfattande slutet av augusti och därefter in i månadera september, oktober, och ofta en bit in i novemberr. På södra halvklotet omfattas hösten ungefär av mars, april och maj.

Ordet "höst" betyder "skörd" och är besläktat med "hösta" och "inhösta", det vill säga samla eller hämta in. Hösten är alltså ursprungligen skördetiden. Förr i poesi beskrevs hösten ofta som "trist". Sommaren var slut och det skulle snart bli vinter. Många poeter jämförde hösten med när folk blev gamla.

I de moderna industriländerna ser man dock saken mer meteorologiskt och brukar, till exempel anser SMHI i Sverige anse att det är höst när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader.

Andra ser hösten symboliskt som en pånyttfödelse, särskilt om sommaren varit alltför varm. På båda halvkloten förknippas hösten starkt med skolstart i många länder, samt nystart för TV-serier och diverse aktiviteter som förknippas med årets mörkare perioder och haft sommaruppehåll, till exempel första innebandyträningen inför den nya säsongen.

Om hösten sjunker temperaturen, och lövfällande träds löv blir gula och faller av. Dagarna blir kortare, vilket i trafiken kan orsaka mer olyckor. Reflexer blir då alltmer viktiga.


                      


RSS 2.0